Inboedel

Met een inboedel verzekering dek je de financiële gevolgen van schade aan je inboedel. Bijvoorbeeld door brand, storm, vandalisme, rook en water. Ook bij diefstal van je bezittingen keert de verzekering een bepaald bedrag aan je uit. Het gaat uitsluitend om roerende zaken in huis. Wordt op vakantie je fototoestel gestolen, dan krijg je de kosten daarvan dus niet vergoed door een inboedelverzekering.

Meestal worden je spullen tegen nieuwwaarde verzekerd. Maar dat betekent niet automatisch dat je altijd de nieuwwaarde krijgt uitgekeerd. Er geldt vaak een afschrijving, waardoor de uitkering lager kan uitvallen.

Je hebt bij een inboedel verzekering keuze uit een aantal dekkingen:

  • Basis: brand, blikseminslag, waterschade, diefstal en vandalisme.
  • Uitgebreid: Met aanvullingen voor bijvoorbeeld schroei- en smeltschade, schade aan de inhoud van de vriezer of koelkast bij stroomuitval, hak- en breekwerk voor het opsporen van defect aan waterleiding en diefstal van tuinmeubilair of tuingereedschap.
  • Allrisk: Verzekert ook ‘elk plotseling en onverwacht van buitenkomend onheil’. Maar schade door oorlog, natuurrampen en terrorisme zijn standaard uitgesloten.

Vaak vallen kostbaarheden als antiek, kunst of audiovisuele apparatuur onder de ‘gewone’ inboedelverzekering. Maar deze bezittingen zijn dan voor maximaal een paar duizend euro gedekt. Heb je veel waardevolle spullen, dan kan het verstandig zijn om je bij te verzekeren met een kostbaarhedenverzekering.

De premie van de inboedel verzekering wordt veelal standaard vastgesteld aan de hand van postcode, type woning en de inboedelwaarde.

 

Wij doen meer dan je polis opmaken. Wij analyseren je risico’s en volgen je gezins-en/of bedrijfssituatie op de voet. Onze ervaring in verzekeringen hielp al honderden klanten.

Maak nu een afspraak