Gebouwenverzekering

Als ondernemer heeft u bedrijfsruimte nodig voor uw onderneming. Het kopen van een bedrijfspand kan een goede investering voor de toekomst zijn. Uw bedrijfspand is uw visitekaartje en tevens een grote investering, daar bent u trots en zuinig op.

Herstelkosten bij schade van een gebouwenverzekering

Met een gebouwenverzekering verzekert u de herstelkosten van uw bedrijfspand of huurdersbelang. Dit zijn de kosten die u maakt om uw pand of het huurdersbelang en onroerende zaken die daar op of aan zitten, terug te brengen in dezelfde staat als vóór de schade.

Wat is huurdersbelang?

Huurt u een bedrijfspand en bracht u daar functionele verbeteringen in aan, zoals de installatie van een nieuwe keuken of het plaatsen van zonnepanelen? Of nam u deze verbeteringen van de vorige huurder over? Die verbeteringen aan een pand heten huurdersbelang

Gebouwenverzekering

Een storm, brand of inbraak kan grote gevolgen hebben op uw bedrijfspand. Deze schade kan zijn ontstaan bij een winkel, kantoor of een compleet pand. De financiële schade kan oplopen tot enkele miljoenen euro’s en dat is erg zonde. de schade aan uw pand kunt u verzekeren met een gebouwenverzekering. Dit geeft u als ondernemer rust en de mogelijkheid om u te focussen op andere zaken die voor u als ondernemer van belang zijn.

Wat is een gebouwenverzekering?

Een gebouwenverzekering is een verzekering dat materiële schade aan gebouwen dekt. Schade kan komen door onder andere inbraak, storm, brand, neerslag, ontploffing of overstroming. Op deze zaken heeft u weinig invloed en de schade kan oplopen tot enkele miljoenen. Of dat nou om een kantoorpand, bedrijfspand, winkel of magazijn gaat, de schade blijft groot. Het is daarom voor pandeigenaren een must-have om een gebouwenverzekering af te sluiten.

Wat kost een gebouwenverzekering?

De kosten voor een gebouwenverzekering kan enorm variëren, afhankelijk van de waarde van het gebouw, verleden, dekking en bijkomende wensen / opties. Bij Asstabe kan je eenvoudig een offerte aanvragen om jouw gebouw te verzekeren. Een gebouw van € 1.000.000 is in waarde hoger dan een gebouw van €50.000. Hierdoor zal de premie ook hoger uitvallen. Daarnaast willen we ook graag weten waar het gebouw gevestigd is en een goed beeld krijgen over de omgeving waar het pand staat. Onze offertes zijn geheel vrijblijvend en speciaal op maat gemaakt op basis van de door u opgegeven informatie. U kunt er rustig over nadenken om een gebouwenverzekering bij ons af te sluiten. Daarnaast willen onze specialisten graag met u meedenken en het beste advies meegeven.

Een bestaand gebouw verzekeren

Het is bij Asstabe ook mogelijk om een bestaand gebouw te verzekeren. De premie hangt af van de herbouwwaarde. Ook het taxatierapport speelt een rol in de hoogte van de premie. Heeft u al een taxatierapport laten opstellen? Dan kunt u deze documenten aan ons doorgeven. Zo bent u verzekerd dat u de juiste dekking en herbouwwaarde gekozen heeft. Als u nog geen taxatie van uw gebouw heeft laten doen, is ons advies om dit zo snel mogelijk na het afsluiten van de verzekering in orde te maken. U kunt voor het afsluiten wel een indicatie herbouwwaarde opgeven.

Waarom moet ik een gebouw laten taxeren?

Er spelen meerdere factoren een rol bij de waarde van uw gebouw. Het gebouw kan er goed uitzien, maar het kan zomaar zijn dat uw leidingen of andere installaties niet meer goed zijn en hier heeft u niet direct zicht op. Het is daarnaast ook lastig om zelf te bepalen wat de herbouwwaarde van het gebouw is. Onderverzekering kan optreden als bij schade blijkt dat er voor een lager bedrag verzekerd is dan dat de herbouwwaarde voor het pand eigenlijk had moeten zijn. Om niet onderverzekerd te zijn, adviseren wij daarom om uw gebouw, kantoor of winkel te laten taxeren. Hierdoor voorkomt u onderverzekering bij uitkering van de vergoeding.

Uitgebreide gebouwenverzekering van Asstabe Verzekeringen

Bij Klap bent u verzekerd van een zeer uitgebreide gebouwenverzekering dekking. Hierbij gaat het onder andere om schade door brand, inbraak, bliksem en storm. Dit zijn de meest voorkomende schadeposten bij een gebouwenverzekering voor eigenaren of huurders van een pand. Onze gebouwenverzekering biedt naast vergoeding aan eerder genoemde oorzaken, ook dekking voor huurderving, opruimingskosten, bereddingskosten en noodvoorzieningen die u moet treffen om direct dreigende schade te voorkomen.

Gebouwenverzekering vergelijken

Door onze jarenlange ervaring kunnen onze specialisten verschillende gebouwenverzekering vergelijken en het beste aanbod doen op basis van uw wensen. Ook profiteert u hierdoor als relatie van de beste prijs. Wij hebben een groot netwerk binnen gebouw verzekeringen en verzekeren ook de meest complexe situaties en complexen. Een gebouwenverzekering is altijd maatwerk, want ieder gebouw is uniek. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan!

Direct hulp van onze specialisten bij schade van uw gebouw

Heeft u inmiddels schade opgelopen? Dat is erg vervelend. Onze specialisten staan ten alle tijden klaar om u verder te helpen. Het kan, afhankelijk van de schade en het bedrijf, een tijd duren voor uw bedrijf weer draaiende is. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van de schade, het reinigen of het opnieuw aanvragen van vergunningen. Deze zaken zorgen ervoor dat het proces vertraagd wordt en uw bedrijf daardoor niet (volledig) kan draaien. Klap ondersteunt collega ondernemers en wilt, net als u, dat het bedrijf zo snel mogelijk weer de oude is, zodat u weer met plezier uw bedrijf kan voortzetten. Ook na het afsluiten van een gebouwenverzekering bij Asstabe kunt u rekenen op uitstekende service.

 

Wij doen meer dan je polis opmaken. Wij analyseren je risico’s en volgen je gezins-en/of bedrijfssituatie op de voet. Onze ervaring in verzekeringen hielp al honderden klanten.

Maak nu een afspraak