Cyberverzekering

Bedrijven en instanties die met privacygevoelige gegevens werken of online transacties doen, zijn steeds vaker doelwit van cybercriminelen. Hierdoor neemt de kans op diefstal van betaal- en persoonsgegevens toe. Met onze cyberverzekering verkleint u de kans op cyberschade en beschermt u uw bedrijf tegen de gevolgen van cyberincidenten.

”Inbraken op ICT-systemen en verlies van data vormen een fors financieel risico voor ondernemingen. Met onze cyberrisicoverzekering verkleint u de kans op cyberschade en beschermt u uw bedrijf tegen de gevolgen van cyberincidenten door middel van preventie, verzekeren en herstel”

Forensisch onderzoek en meldplicht

Niet alleen een gehackt bedrijf wordt getroffen door cybercriminaliteit, maar ook toeleveranciers en klanten lijden vaak schade. Als gevolg hiervan worden bedrijven niet alleen geconfronteerd met hoge kosten die de aansprakelijkstelling en rechtsbijstand met zich meebrengen, maar moeten ze ook forensisch onderzoek laten verrichten. De kosten hiervan lopen al snel in de honderdduizenden euro’s.

Cyberrisico’s

Samen met u brengen wij uw cyberrisico’s in kaart en denken actief na over mogelijkheden om de kans op schade voor uw bedrijf te verkleinen. Daarnaast bieden wij u een security check van uw ICT-systeem aan en een juridische check van uw bewerkingsovereenkomst.

Extra dekkingen

  • Vergoeding van bedrijfsschade op basis van brutowinst i.p.v. nettowinst;
  • Dekking voor kosten contra-expert/taxateur bij vaststelling bedrijfsschade;
  • Uitbreiding dekking voor bedrijven die zaken doen met onze verzekerde en waar verzekerde voor een deel van afhankelijk is;
  • CEO-fraude: verlies van geld door phishing, wijziging/aanpassing van betalingsopdracht;
  • Dekking voor (opzettelijke) handelingen van een werknemer die valt onder definitie van hacker;
  • Nieuw: Hiscox CyberClear Academy.

*Kosten en bedrijfsschade van verzekerde worden vergoed door inbreuken en systeem storing/falen bij andere bedrijven.

 

Wij doen meer dan je polis opmaken. Wij analyseren je risico’s en volgen je gezins-en/of bedrijfssituatie op de voet. Onze ervaring in verzekeringen hielp al honderden klanten.

Maak nu een afspraak