Bromfiets en scooter

Net als auto’s en motoren, moeten ook scooters, bromfietsen, snorfietsen of fietsen met hulpmotor verzekerd zijn. U dient minimaal wettelijke aansprakelijkheid (WA) verzekerd te zijn. Uiteraard kunt u uw verzekering uitbreiden met extra dekkingen, waarbij bijvoorbeeld uw eigen scooter ook verzekerd is tegen bepaalde schades die u zelf heeft veroorzaakt.

Niet alleen voor scooters

De bromfietsverzekering is er voor iedere eigenaar van de bovengenoemde rijtuigen: scooter, bromfiets, snorfiets en/of andere fietsen met hulpmotor. De RDW controleert of uw scooter verzekerd is. Dit controleren ze minimaal één keer per jaar bij elk geregistreerd voertuig. Is uw scooter geregistreerd, maar rijdt u onverzekerd rond? Dan riskeert u een boete van €360.

Alle voordelen

  • Voor bijna alle bromfietsen;
  • Schade aan personen verzekerd tot maximaal €5,6 miljoen;
  • Schade aan spullen verzekerd tot maximaal €2,5 miljoen;
  • Accessoires mee te verzekeren;
  • Aanvullende dekkingen mogelijk;
  • Scherp geprijsd;
  • 14 dagen bedenktijd, kosteloos annuleren;
  • Bespaar bij United Insurance gemiddeld 15%.

Scooterverzekering afsluiten

Bij het afsluiten van een scooterverzekering kunt u kiezen uit een aantal dekkingen: wettelijke aansprakelijkheid (WA)beperkt Casco of volledig Casco.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Voor de verplichte WA-verzekering geldt geen eigen risico. Met deze dekking bent u verzekerd tegen de schade die u, met uw scooter, veroorzaakt aan anderen. Wilt u ook enige schade aan uw eigen scooter verzekeren? Kies dan voor de één van de Casco-dekkingen.

Beperkt Casco en Volledig Casco (Allrisk)

Bij een beperkt Casco en volledig Casco geldt een eigen risico. Hoe hoog uw eigen risico is, hangt af van de cataloguswaarde van uw brommer en hoeveel schades u in het verleden heeft gehad. Bij volledig Casco speelt uw leeftijd ook een rol in de hoogte van uw eigen risico. Met een een Casco-dekking bent u verzekerd tegen de materiële- en letselschade die u met uw scooter heeft toegebracht aan anderen. Daarnaast ben u verzekerd tegen de schade van diefstal, brand en noodweer en ontvangt u juridische ondersteuning bij het verhalen van schade.  Bij de volledig Casco-dekking bent u ook verzekerd tegen schade aan uw eigen bromfiets (door eigen toedoen) en schade door ander onvoorziene gebeurtenissen.

 

 

Wij doen meer dan je polis opmaken. Wij analyseren je risico’s en volgen je gezins-en/of bedrijfssituatie op de voet. Onze ervaring in verzekeringen hielp al honderden klanten.

Maak nu een afspraak